BankPozitif'ten 150 milyon ABD Doları tutarında tahvil ihracı
BankPozitif'ten 150 milyon ABD Doları tutarında tahvil ihracı
27 Haziran 2007 - BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş., Deutsche Bank AG liderliğinde ihraç edilen kredi katılımına dayalı tahvil yoluyla Deutsche Bank Luxembourg S.A.'dan 5 yıl vadeli 150 milyon ABD Doları tutarında kredi aldı.
BankPozitif'in uluslararası sermaye piyasalarındaki ilk tahvil ihracı sigorta şirketleri, yatırım fonları ve bankalarından oluşan uluslararası yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. İsviçre, Hollanda, İsrail, İngiltere, Avusturya ve diğer ülkelerde yer alan 35'ten fazla yatırımcının katılımı ile gerçekleşen işleme ihraç tutarının 1.5 katını aşan teklif geldi. İhraç dört gün süren uluslararası tanıtım toplantıları sonrasında referans fiyat olan yıllık % 7.815 seviyesinde getiri ile yapıldı.
BankPozitif, son 10 yıllık dönem içerisinde benzer uluslararası tahvil (senior eurobond) ihracı yoluyla borçlanan ilk Türk bankası oldu.
Banka, faaliyetlerini kurumsal ve bireysel bankacılık alanında sürdürmektedir. Banka'nın ana sermayedarı İsrail'in lider bankası olan Bank Hapoalim B.M. ve diğer hissedarı Türkiye'de sektöründe en yüksek ödenmiş sermayeye sahip C Faktoring A.Ş.'dir. BankPozitif 2006 yılı içerisinde sermayesini arttırıp stratejisini kurumsal ve bireysel bankacılık alanlarında büyüme olarak açıklamıştır.
BankPozitif'in 31 Mart 2007 tarihi itibarıyla toplam aktif büyüklüğü yaklaşık 473 milyon ABD Doları ve toplam özkaynakları yaklaşık 182 milyon ABD Doları seviyesindedir. Banka 2007 yılı ilk çeyreğini yaklaşık 5.1 milyon ABD Doları net kar ile tamamlamıştır. BankPozitif tahvil ihracı yolu ile elde ettiği kaynakları büyüme stratejisine uygun olarak müşterilerinin kredi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacaktır.